Biszkopt z jagodami
Pyszny, szybki, łatwy do przygotowania biszkopt z jagodami. U mnie nie zdążył wystygnąć już zniknął :)
Biszkopt z jagodami
- 8 jajek
- 8 łyżek stołowych (kopiastych) mąki
- 8 łyżek stołowych cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego
- jagody
Oddzielić białka od żółtek, ubić białka (posolić szczyptą soli do szybszego ubicia), dodawać po łyżce cukru, dalej ubijać. Do ubitej piany dodawać żółtka, a następnie po łyżce mąki i proszek do pieczenia. Wysmarować wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, wyłożyć jagody. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 45 min do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz