Kruche ciasto ze śliwkami i migdałową kruszonką
Ciasto
- 3 szklanki mąki
- 2 żółtka
- 1 kostka margaryny lub masła 250g
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- 1kg śliwek
Kruszonka migdałowa
- 8 łyżek mąki
- 5 łyżek cukru
- 6 łyżek płatków migdałowych
- 4 łyżki masła
moje idealne ciasto! właśnie takie moja rodzina lubi najbardziej :) a kruszonka musi być wspaniała przez te migdały :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym kawałek tego ciacha:)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
UsuńZ chęcią zjadłabym jeden kawałek tak smakowicie wygląda to ciasto :0
OdpowiedzUsuńRewelacja i te płatki migdałowe w kruszonce, zjadłabym od razu kilka kawałków ;)
OdpowiedzUsuńwlasnie upieklam, powiem tylko tyle: PYCHA!!
OdpowiedzUsuńPiec w 180 stopniach z termoobiegiem czy bez?
OdpowiedzUsuńBaardzo dobre. Piekłam w piekarniku na funkcji grzania góry i dołu na 190 stopni około 55-60 minut.
OdpowiedzUsuńMoje idealne ciasto !! Przepyszne 😍😍
OdpowiedzUsuń