- 4 jajka
- 5 pieczarek
- pół cebuli
- 5 ogórków korniszonych
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
niedziela, 19 stycznia 2014
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
niedziela, 5 stycznia 2014
Szarlotka pełnoziarnista
Zdrowsza wersja szarlotki, bo na mące razowej i z cukrem nierafinowanym. Ciasto na drugi dzień wilgotnieje od jabłek i jest tak samo smaczne jak na zwykłej mące.
Szarlotka razowa
Szarlotka razowa
- 3 szklanki mąki razowej
- 4 łyżki otrębów
- 200g masła
- 2 żółtka
- 1/2 szklanki + 3 łyżki do jabłek Cukru Trzcinowego nierafinowanego Diamant
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki śmietany 18%
- 2kg jabłka
- 1 łyżeczka cynamonu
Subskrybuj:
Posty (Atom)