Kotlety jajeczno-pieczarkowe
Składniki dla 4 osób
- 6 jajek ugotowanych na twardo + 1 surowe
- 10 pieczarek
- 1 bułka czerstwa
- 2 łyżki otrębów owsianych Sante
- 2 duże cebule
- łyżka masła
- mleko
- szczypiorek lub pietruszka
- sól, pieprz
- bułka tarta
Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć dodać do jajek. Pieczarki i cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do masy jajecznej. Wymieszać, dodać surowe jajko, szczypiorek, pietruszkę, sól i pieprz. Wymieszać dokładnie. Formować kule, spłaszczać, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.
Chyba miałam podobne, czy nawet takie same kiedyś ;) Faktycznie bardzo smaczne !
OdpowiedzUsuńUbóstwiam takie kotleciki! Zwłaszcza, jak robi je Mamusia... Pysznie :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńsmakowite:)
OdpowiedzUsuń