środa, 22 maja 2013

Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem to smaczne i syte danie, do tego bez mięsa.


Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Składniki na ok. 10 sztuk
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • szczypta soli
Składniki dokładnie wymieszać, jeśli jest za gęste dodać jeszcze mleka. Smażyć na rozgrzanej patelni najlepiej teflonowej na kropli oleju. 

Farsz:
  • miska szpinaku
  • 30dag pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżeczka maggi
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, dodać szpinak i czosnek. Dosmakować maggi, solą, pieprzem i gałką.
Farsz nakładać na naleśniki i zawijać. Posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku lub mikrofalówce do momentu rozpuszczenia sera. 






4 komentarze:

  1. Takie naleśniki to jeden z moich ulubionych obiadów :) Tylko zawsze dodaję ser jeszcze do środka.

    OdpowiedzUsuń
  2. naleśniki wytrawne najlepsze z najlepszych ;) uwielbiam ze szpinakiem ;D

    OdpowiedzUsuń