Podczas warsztatów tworzyliśmy pralinki z masy wiśniowej oraz czekolady mlecznej. Następnie nadzienie było oblewane czekoladą mleczną lub białą a na to posypka do wyboru - migdały, wafelki i wiórka kokosowe.
Kolejnym zadaniem było stworzenie napisu na białej tabliczce czekolady za pomocą rękawa cukierniczego.
Po części praktycznej zostaliśmy zaproszeni na miniwykład o historii czekolady i na mrożoną czekoladę z bitą śmietaną ( była przepyszna).
Następnie przeszliśmy do degustacji różnych czekolad z Wenezueli, Ugandy i Dominikany.
Na koniec otrzymaliśmy dyplomy i upominki - nasze pralinki oraz okulary od firmy Yelp.
Warsztaty były naprawdę fajne, a tym bardziej że jestem wielką miłośniczką czekolady:)
Część zdjęć jest moja a inne pochodzące ze strony Yelp http://communityblog.yelp.com/2013/06/yelp-elite-słodkie-warsztaty-krakowska-manufaktura-czekolady.html
Ale zazdroszczę takiego warsztatu, przesłodki :)
OdpowiedzUsuńJeju, ale bosko, lubię takie wydarzenia. Teraz bardzo mam ochotę na tą mrożoną czekoladę, ehh :D
OdpowiedzUsuńPolecam jest pyszna!
UsuńSmakowite warsztaty, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńByło pysznie! Dziękujemy i zapraszamy na jeszcze więcej, więcej i więcej czekolady!:)
OdpowiedzUsuń