Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami wersja II
Naleśniki ok. 10 sztuk
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- szczypta soli
Składniki dokładnie wymieszać, jeśli jest za gęste dodać jeszcze mleka. Smażyć na rozgrzanej patelni najlepiej teflonowej na kropli oleju.
Farsz
- 40dag pieczarek
- 2 cebule
- miska szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
- 2 łyżki śmietany 12%
- ser żółty
Pieczarki i cebule pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać pokrojony czosnek i szpinak. Dosmakować farsz solą, pieprzem, gałką i śmietaną.
Na naleśniki wyłożyć farsz, posypać żółtym serem i zawinąć. Podpiec w piekarniku chwilę, można wierzch posypać również serem.
wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńszpinaku nigdy nie łączyłam z pieczarkami, chyba warto spróbować :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam naleśniki czy na słodko czy na wytrwanie ,a z pieczarkami i szpinakiem to zdecydowanie jedno z lepszych połączeń ;)
OdpowiedzUsuńWygląda zabójczo! :) Naleśniki to mój faworyt, a wytrawne to w ogóle baja! :) Ja bym jednak poprosiła tę wersję bez śmietany. :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.
Obłędne!!! Jadłabym , mniam!
OdpowiedzUsuńIle pysznego nadzienia! Uwielbiam naleśniki w wersji wytrawnej ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń