Racuchy z truskawkami
- 3 jajka
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 szklanki wody
- truskawki pokrojone w plasterki
- olej
Jajka roztrzepać widelcem, dodać cukier, szczyptę soli i jogurt naturalny. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Dolewać wodę, cały czas mieszając. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Jeśli jest taka potrzeba można uzyć blendera ręcznego lub miksera. Dodać truskawki pokrojone w plasterki, delikatnie wymieszać. Smażyć na małej ilości oleju. Można posypać cukrem pudrem.
Bardzo pięknie się prezentują, pyszności:)
OdpowiedzUsuń...dziś też robiłam.... mniam... z truskawkami są cudowne :)
OdpowiedzUsuńNa wplecenie truskawek do racuchów bym nie wpadła, ale pewnie smaczne połączenie!
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuń