Kasza jaglana ze śliwkami
Kasza jaglana z wędzonymi śliwkami to jedno z dań wigilijnych. Jest bardzo proste i szybkie do przygotowania. Kasza jest pełna aromatu pochodzącego ze śliwek.
Kasza jaglana z wędzonymi śliwkami
Wodę zagotować, dodać szczyptę soli, wsypać kaszę a za chwilę śliwki. Gotować do odparowania wody, często mieszając. Odstawić przykrytą kaszę jeszcze na kilka minut do wchłonięcia pozostałej wody. Dosmakować miodem.
Pyszna propozycja śniadaniowa ale i także deserowa ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglankę !
Proste danie, obawiam się czy nie za proste. Tylko kasza, śliwki i miód? Pozdrawiam, Michał Diamentowy owczarek
OdpowiedzUsuńzdrowe i proste! podoba mi się ;)
OdpowiedzUsuńJest to smak mojego dzieciństwa jako dania wigilijnego.Uwielbiam.Polecam !
OdpowiedzUsuń