- 2 litry wody
- 1 szklanka soczewicy czerwonej Sante
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 seler
- 1 słoiczek domowego przecieru pomidorowego lub puszka pomidorów
- Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, pieprz cayenne, kmin rzymski (kumin)
niedziela, 14 kwietnia 2013
Zupa z czerwonej soczewicy
Rozgrzewająca, gęsta i pożywna zupa z czerwonej soczewicy. Smakuje nieco jak pomidorowa z dodatkiem pikantnych przypraw. Soczewica jest źródłem witamin z grupy B, potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i miedzi.
Zupa z soczewicy czerwonej
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Musiała być przepyszna:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tą zupę!
OdpowiedzUsuńŚwietny blog, ten też będę obserwować!:)
Czerwonej nie jadłam ale zieloną owszem często gotuję w Niemczech popieram smaczne warzywo:)
OdpowiedzUsuńsmaczna i zdrowa zupka:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuń