Sernik na zimno z warstwą cappuccino
- 500g sera naturalnego
- 450g serka homogenizowanego naturalnego
- 4 łyżki cukru pudru (można więcej)
- 3 łyżki żelatyny
- pół szklanki wody
- 4 łyżki cappuccino
- galaretka u mnie agrestowa
- żelki serduszka Gusto do udekorowania
biszkopty lub domowy biszkopt
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa
Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wody. Kiedy ostygnie dodać do serków. Dosmakować cukrem pudrem. Połowę masy odlać i można do niej dodać cappuccino, dobrze wymieszać. Można pominąć ten punkt. Rozrobić galaretkę w dowolnym smaku.
Na biszkopty wylać masę cappuccino. Włożyć do lodówki lub zamrażarki. Jak się zsiądzie wylać masę białą. Następnie galaretkę w dowolnym smaku. Jak zacznie się zsiadać udekorować żelkami.
W paczce otrzymałam
Żelki serduszka, malinki i rekiny.
Malinki to smak mojego dzieciństwa :) Lubię do nich wracać. Dużą zaletą żelek Gusto jest to, że są miękkie, a nie jak większość żelek twarde jak kamień, że aż zęby bolą od gryzienia. Mają naprawdę ciekawe kształty i można nimi przyozdobić nie jeden deser. Rekiny fajnie sprawdziłyby się na niebieskiej galaretce a dżdżownice na kopcu kreta.
A, zakochałam się ;) Uwielbiam żelki, a taki sernik palce lizać !
OdpowiedzUsuńTen sernik musi być pyszny. Piękny jest
OdpowiedzUsuńKocham żelki
Z tymi żelkami wygląda słodziutko :)
OdpowiedzUsuń