czwartek, 4 kwietnia 2013

Zapiekanki z tuńczykiem

Zapiekanki z tuńczyka to idealne danie na kolację, przekąskę lub dla niezapowiedzianych gości. Zapiekanki robi się błyskawicznie.




Zapiekanki z tuńczykiem


Składniki dla 6 osób:
  • 2 puszki tuńczyka w oleju lub w wodzie
  • 1 puszka kukurydzy
  • bagietka długa
  • 2-3 łyżki majonezu
  • pieprz
  • żółty ser
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wymieszać razem, dodać majonez i pieprz. Wymieszać dokładnie. Na bagietki układać farsz, posypać żółtym serem. Piec ok. 5-10 minut w 180 stopniach. Można polać ketchupem, ale nie ma takiej potrzeby ze względu na majonez. 
Można zmniejszyć porcje do 1 puszki tuńczyka i pół kukurydzy. 



6 komentarzy:

  1. Przypomniała mi się moja ulubiona pizza - z tuńczykiem, serem i kukurydzą! <3 Tylko na wierzchu były jeszcze oliwki. Tak czy siak, takie zapiekanki muszą smakować świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś bardzo często takie jadłam- muszę do niech wrócić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Błogosławieństwo Pana nad tym blogiem!

    OdpowiedzUsuń
  4. szczerze powiedziawszy coś w moim guście

    OdpowiedzUsuń
  5. Super przepis :) W ogóle bardzo lubię Twojego bloga i wypróbowałam już wiele przepisów, z których jestem bardzo zadowolona :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń