Wątróbka z cebulką
Szybki i tani obiad z wątróbki drobiowej z cebulką. Wątróbki nie należy solić podczas smażenia tylko na koniec aby nie była twarda. Przed smażeniem można moczyć ją chwilę w mleku aby była delikatniejsza i bez goryczki.
Wątróbka z cebulką
Składniki na 4 osób
- 800g wątróbki drobiowej
- 3 cebule
- 1/2 szklanki mąki
- sól, pieprz
- 3 łyżki oleju rzepakowego
Wątróbki umyć i usunąć żyłki. Obtoczyć w mące i obsmażyć w dwóch stron. Cebule pokroić w piórka i podsmażyć na drugiej patelni, dorzucić do wątróbki i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
bardzo lubię! A tak dawno nie jadłam- przypomniałaś mi:)
OdpowiedzUsuń