poniedziałek, 9 lutego 2015

Wątróbka z cebulką

Szybki i tani obiad z wątróbki drobiowej z cebulką. Wątróbki nie należy solić podczas smażenia tylko na koniec aby nie była twarda. Przed smażeniem można moczyć ją chwilę w mleku aby była delikatniejsza i bez goryczki. 

Wątróbka z cebulką
Składniki na 4 osób
  • 800g wątróbki drobiowej
  • 3 cebule
  • 1/2 szklanki mąki
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
Wątróbki umyć i usunąć żyłki. Obtoczyć w mące i obsmażyć w dwóch stron. Cebule pokroić w piórka i podsmażyć na drugiej patelni, dorzucić do wątróbki i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem.



1 komentarz:

  1. bardzo lubię! A tak dawno nie jadłam- przypomniałaś mi:)

    OdpowiedzUsuń