Ciasto czekoladowe z cukinią
Bardzo smaczne, wilgotne, czekoladowe ciasta z cukinią. Cukinia w smaku jest niewyczuwalna, natomiast nadaje bardzo fajnej wilgotności, a ciasto jest świeże przez długi czas.
Ciasto czekoladowe z cukinią
- 2 szklanki startej cukinii
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Mąkę, kakao, sodę oraz proszek do pieczenia przesiać, wymieszać z cukrem i szczyptą soli. Startą cukinię wymieszać z olejem, jajkami i jogurtem naturalnym. Następnie suche składniki połączyć z mokrymi, mieszając drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy keksowej o wymiarach 30x10cm i piec ok. 45 minut w 180 stopniach.
Ciasto z czerwonej fasoli było teraz czas na cukinie ,
OdpowiedzUsuńinteresujący przepis :d
Pozdrawiam
Polecam jest bardzo dobre
UsuńCiasto z cukinią jest pyszne :-)
OdpowiedzUsuńprzyjemnie sie oglada i czyta :)
OdpowiedzUsuń