Sałatka z grzybów
Bardzo dobra sałatka z grzybów na zimno i na gorąco, jako dodatek do mięs.
Sałatka z grzybów
- 2kg grzybów
- 1kg cebuli
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1 szklanka przecieru pomidorowego
- 4 łyżki octu
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- sól, pieprz
Grzyby obrać, umyć, pokroić i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebule obrać, pokroić w kostkę, dodać do grzybów i usmażyć na oleju. Dodać przecier pomidorowy, ocet, cukier, paprykę, zagotować. Dosmakować solą i pieprzem. Wkładać do słoików i pasteryzować przez ok. 30 minut.
Uwielbiam grzybki, chętnie zjadłabym:)
OdpowiedzUsuń