środa, 14 października 2015

Dietetyczne pulpety z indyka

Smaczne, dietetyczne pulpety z mięsa z indyka w sosie paprykowym.

Dietetyczne pulpety z indyka
  • 500g mięsa mielonego z indyka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku 
  • przecier pomidorowy
  • papryka
  • 3 ziele angielskie
  • 2 liście laurowe
  • bazylia 
  • oregano
  • sól, pieprz
  • olej
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce, cebulę drobno pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, warzywa i kaszę dodać do mięsa, wymieszać razem, doprawić solą i pieprzem. Pulpeciki obsmażyć na małej ilości tłuszczu a następnie zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną paprykę i przecier pomidorowy. Dusić razem pod przykryciem ok. 30 minut. Sos doprawić bazylią, oregano, solą i pieprzem. 
Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl
Ambitnie i zdrowo
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz