Udka z grzybami, papryką i cebulą
Niezwykle aromatyczne i smaczne danie obiadowe. Leśne grzyby nadają smaku, ale można zamiast nich dodać pieczarki, choć to już nie będzie to samo.
Udka z kurczaka z grzybami, papryką i cebulą
- 1kg podudzi z kurczaka
- 1 papryka
- 20dag grzybów (podgrzybki)
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- słodka papryka
Podudzia umyć, natrzeć solą, pieprzem i słodką papryką. Wyłożyć do naczynia i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut, 180 stopni. W tym czasie grzyby pokroić i podgotować. Cebule i paprykę pokroić. Mięso wyjąć i ułożyć na nich grzyby, cebulę i paprykę. Piec jeszcze 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz