Babeczki z cukinią
Smaczne babeczki z dodatkiem cukinii i orzechów. Cukinia ma neutralny smak, a sprawia że babeczki sa wilgotne i dłużej zachowują swoja świeżość. Ilość cukru zmniejszyłam, bo wydawała mi się za duża. Przepis spisałam na kartkę, niestety nie wiem skąd.
Babeczki z cukinią i orzechami
Składniki na 16 babeczek
- 240g mąki
- 200g cukru (dałam 150g)
- 2 łyżki kakao
- 1/2 szklanki orzechów
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 150g cukinii
- 125g jogurtu naturalnego
- 3 jajka
- 1/2 szklanki oleju
Cukinię najlepiej młodą obrać ze skóry i zetrzeć na tarce, odcisnąć. Orzechy pokroić. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre. Następnie wymieszać razem, nakładać do foremek. Piec ok. 25-30 minut w 180 stopniach.
Witaj. Może zechcesz dołączyć do naszego katalogu? Promujemy blogerów kulinarnych. Więcej informacji znajdziesz na: http://katalogsmakow.pl/strona-glowna.3.html
OdpowiedzUsuńKocham cukiniowe słodkości! :)
OdpowiedzUsuńMniam, wyglądają naprawdę smakowicie :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie piekłam słodkości z warzywami, ale na pewno wypróbuję, muffinki wyglądają super:)
OdpowiedzUsuńNo po prosty pycha!!!!
OdpowiedzUsuńDobrze wygląda,a jeszcze lepiej smakuje!!
Pozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS: Obserwuję i liczę na rewanż