sobota, 9 listopada 2013

Zupa krem z zielonego groszku

Jesień to pora, w której mogłabym jeść ciągle zupy. Działają rozgrzewająco i są syte. Zupa  zielonego groszku ma śliczny zielony kolor. 

Zupa krem z zielonego groszku
  • 400g zielonego groszku (mrożony)
  • 1l bulionu
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • ewentualnie łyżka śmietany
Do przygotowanego wcześniej bulionu wrzucić groszek i pokrojoną w kostkę cebulę. Gotować do miękkości, zmiksować na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną. Można ozdobić łyżką zielonego groszku w całości. 





3 komentarze:

  1. uwielbiam to! najlepsza alternatywa na jesień i zimę, super rozgrzewająca :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna:) też dzisiaj jadłam taką:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ostatnio szukałam przepisów na zupy kremy - na pewno się przyda :)

    OdpowiedzUsuń