Pieczeń na kanapki (z dodatkiem oleju rzepakowego)
- 1kg mięsa mielonego z łopatki
- 30dag pieczarek
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- natka pietruszki
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól, pieprz
Do przygotowania Pieczeni rzymskiej użyłam oleju rzepakowego. Trzy powody, dla których w mojej wielkanocnej kuchni nie może zabraknąć oleju rzepakowego to jego uniwersalność oraz neutralny smak - nadaje się zarówno do smażenia i pieczenia, do ciast, babeczek oraz potraw słonych. W dodatku olej ten zawiera dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Zawiera także wiele cennych witamin potrzebnych naszemu organizmowi.
Super :) Cieszę się, że po tym "boomie" na olej kokosowy zaczynamy również doceniać swój rodzimy olej rzepakowy, on nie jest wcale taki zły!
OdpowiedzUsuńCoś w sam raz dla mnie gdyż uwielbiam pieczenie :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://www.mecooks.com
dobrze napisane :)
OdpowiedzUsuń