Zupa szpinakowa
Smaczna zupa szpinakowa o pięknym kolorze zielonym. Zupę można podać z jajkiem.
Zupa szpinakowa
- 2 podudzia z kurczaka
- miska szpinaku świeżego
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- kawałek selera
- por
- marchewka
- 3 ziemniaki
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Ugotować bulion - wrzucić do garnka podudzia, marchew, seler, por, podsmażoną na maśle cebulę i czosnek oraz 3 ziemniaki. Szpinak porwać rękami na drobne części i dusić chwilę na patelni. Wrzucić do zupy i całość zmiksować. Dosmakować solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Bardzo lubię zupy takiego typu. Muszę ją wypróbować. Wyobrażam sobie jej niesamowity smak.
OdpowiedzUsuńZapraszam na swojego bloga :) https://jaglusia.wordpress.com/
Przepis bardzo prosty, a jaki oryginalny! Przyznam się, że nigdy nie jadłam zupy szpinakowej :)
OdpowiedzUsuńBlog którego szukałem dobra robota!
OdpowiedzUsuńwygląda to super! fajne pomysły!
OdpowiedzUsuń