wtorek, 8 kwietnia 2014

Roladki drobiowe z pieczarkami i papryką

Propozycja dania obiadowego lub wędliny na kanapki. Roladki faszerowane to smaczne i dietetyczne danie. 


Roladki drobiowe z pieczarkami i papryką
  • pierś z kurczaka
  • 15dag pieczarek
  • pół papryki
  • pół cebuli
  • sól, pieprz
Pierś z kurczaka rozbić na cienkie plastry, posolić, popieprzyć. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, podsmażyć na patelni do wyparowania wody z pieczarek. Dosmakować dolą, pieprzem. Paprykę drobno pokroić. Wymieszać z pieczarkami. Rozłożyć na kotletach z kurczaka, zawinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami lub nicią. Piec w piekarniku ok. 30 minut w 180 stopniach.


1 komentarz:

  1. Super przepis, ja te roladki widziałabym u siebie na kanapkach :)

    OdpowiedzUsuń