Udziec z indyka z warzywami
Bardzo proste i szybkie do wykonania danie obiadowe, zdrowe, smaczne i niskokaloryczne. Mięso dzięki warzywom jest bardzo aromatyczne. Polecam!
Udziec z indyka z warzywami
- 1kg udźca z indyka
- 2-3 marchewki
- 1 seler
- 2-3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- papryka wędzona w proszku
- tymianek
- sól, pieprz
- natka pietruszki do posypania
Udziec natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem, papryką w proszku, tymiankiem i wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Warzywa pokroić w plasterki, ćwiartki. Można dodać również ziemniaki, wtedy będziemy mieć obiad gotowy w całości. Piec ok. 1,5 godziny w 180 stopniach. Gotowe danie można posypać natką pietruszki.
ciekawy blog fajne inspiracje
OdpowiedzUsuń