Kotleciki rybne
- 500g ryby np. morszuka, dorsza, mintaja
- cebula
- bułka tarta (2 łyżki)
- koperek
- 1 jajko
- sól, pieprz
- olej
Kotleciki można przygotować na 2 sposoby.
1) Rybę zmielić w maszynce do mielenia.
2) Rybę ugotować na parze lub upiec w folii w piekarniku i rozdrobnić widelcem.
Następnie do ryby, dodać pokrojoną drobno cebulę, koperek, jajko, bułkę tartą oraz doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i wyrobić masę. Formować kotleciki i smażyć na rumiano na małej ilości oleju.
Jeszcze nigdy nie mieliłam ryby w maszynce, ciekawy pomysł no i świetnie wyglądające danie :)
OdpowiedzUsuńSuper sprawa, robię bardzo podobnie
OdpowiedzUsuńJa czasami bardzo chętnie zajeżdżam na jakąś smaczną rybkę i muszę powiedzieć, że ogólnie lubię jeść ryby. Również bardzo chętnie zamawiam produkty od https://mowisalmon.pl/produkty/ gdyż zdaję sobie sprawę z tego jak pyszny potrafi być łosoś.
OdpowiedzUsuńZainteresował mnie bardzo ten wpis! Nie zatrzymuj się i rób swoje.
OdpowiedzUsuń