Rogaliki migdałowe to kruche ciasteczka, które bardzo wciągają :) Rogaliki te piecze się w Austrii z okazji Bożego Narodzenia. Przepis pochodzi z jakiejś kulinarnej gazetki.
Migdały zmielić, zagnieść ciasto z podanych składników. Formować małe rogaliki. Układać na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 minut do lekkiego zarumienienia. Posypać cukrem pudrem.
super, do pochrupania idealne :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji „Potrawy świąteczne” na zBLOGowanych. Gromadzimy tam wszystkie najciekawsze świąteczne potrawy.
OdpowiedzUsuńWiem w jakiej gazetce je spotkałam rok temu ;) robiłam je na święta, zniknęły błyskawicznie, są przepyszne. W tym roku upiekę na po świętach ;)))
OdpowiedzUsuńTak bardzo dobre, ja od razu podwoiłam ilość składników:)
Usuńmmm... pysznie wygladaja! Dziekuje za udzial w akcji))
OdpowiedzUsuń