poniedziałek, 4 marca 2013

Kuskus z warzywami

Kolejna propozycja z użyciem produktów Sante, tym razem kasza kuskus z warzywami - to bardzo lekki i zdrowy dodatek do obiadu, a jego przygotowanie zajmuje kilka minut.

Kasza kuskus jest tradycyjnym składnikiem kuchni afrykańskiej i arabskiej. Wytwarzana jest w grysiku pszennego w procesie obłuskiwania i obróbki termicznej. Jest naturalnym źródłem błonnika, niacyny i fosforu.


Kasza kuskus z warzywami
  • pół opakowania kaszy kuskus (125g)
  • warzywa: papryka, cukinia mała, kukurydza, fasolka szparagowa, brokuł, cebula, marchewka lub gotowa mieszanka warzywna
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
Warzywa podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. 
Kuskus zalać osoloną wrzącą wodą. Po 5 minutach kuskus jest gotowy. Wymieszać go razem z warzywami, jeśli jest potrzeba doprawić solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem. Taki kuskus podałam z kotletem drobiowym. 



1 komentarz:

  1. Od dawna sie zbieram na zrobienie czegos podobnego. Twoja wersja wyglada fantastycznie :)

    OdpowiedzUsuń