Sezon na kurki trwa w najlepsze, to bardzo popularne i smaczne grzyby. Zapraszam na duszony schab w sosie kurkowym.
Schab w sosie kurkowym
4 plastry schabu
400g kurek
cebula
3 kulki ziela angielskiego
liść laurowy
2 łyżki śmietany 18%
natka pietruszki
2 łyżki mąki
sól, pieprz
Mięso rozbić, dosmakować solą i pieprzem, obsypać mąką i usmażyć, odsączyć na ręczniku papierowym. Cebulę pokroić i podsmażyć na łyżce oleju. Kurki dobrze umyć, pokroić na mniejsze kawałki dodać do cebuli, smażyć razem. Dorzucić schab, ziele angielskie i liść laurowy, podlać wodą i dusić ok. 30 minut, aż mięso zmięknie. Na koniec dodać śmietanę, dosmakować solą i pieprzem i posypać natką pietruszki.
Pyszności :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńsuper przepis :)
OdpowiedzUsuńświetny wpis
OdpowiedzUsuń