Bardzo smaczne, wilgotne, czekoladowe ciasta z cukinią. Cukinia w smaku jest niewyczuwalna, natomiast nadaje bardzo fajnej wilgotności, a ciasto jest świeże przez długi czas.
Ciasto czekoladowe z cukinią
2 szklanki startej cukinii
1/2 szklanki oleju rzepakowego
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
2 jajka
3/4 szklanki cukru
2 szklanki mąki
3 łyżki kakao
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Mąkę, kakao, sodę oraz proszek do pieczenia przesiać, wymieszać z cukrem i szczyptą soli. Startą cukinię wymieszać z olejem, jajkami i jogurtem naturalnym. Następnie suche składniki połączyć z mokrymi, mieszając drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy keksowej o wymiarach 30x10cm i piec ok. 45 minut w 180 stopniach.
Ciasto z czerwonej fasoli było teraz czas na cukinie ,
OdpowiedzUsuńinteresujący przepis :d
Pozdrawiam
Polecam jest bardzo dobre
UsuńCiasto z cukinią jest pyszne :-)
OdpowiedzUsuńprzyjemnie sie oglada i czyta :)
OdpowiedzUsuń