Pieczone kapelusze pieczarek z farszem z korzonków, cebuli, czosnku posypane tartym serem. Fajna przystawka na ciepło dla gości lub na kolację.
Pieczarki faszerowane pieczarkami
20 pieczarek
pół cebuli
2 ząbki czosnku
tymianek, oregano
sól, pieprz
1 łyżka oleju
żółty ser
Pieczarki umyć, odłamać korzonki i posiekać w kostkę, kilka pieczarek również pokroić w kostkę, do farszu dodać pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek, podsmażyć na łyżce oleju do odparowania wody. Dosmakować ziołami, solą, pieprzem. Napełniać kapelusze farszem, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1815384718696672/?type=3&theater
Pyszne! Witam w akcji :) I proszę o więcej :P
OdpowiedzUsuńNasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1815384718696672/?type=3&theater
OdpowiedzUsuń