- 20dag pieczarek
- miska szpinaku świeżego lub kostka mrożonego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki śmietany
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
- makaron
Strony
▼
wtorek, 25 marca 2014
Sos szpinakowo pieczarkowy
Bardzo szybki i prosty w przygotowaniu sos ze szpinakiem i pieczarkami podany z makaronem pełnoziarnistym. Obiad zrobiony w 15 minut.
Sos ze szpinakiem i pieczarkami
niedziela, 2 marca 2014
Ryba pieczona w folii
Smaczne, zdrowe i dietetyczne danie. Najlepiej wybierać świeża rybę, bo zachowuje najwięcej wartości odżywczych. Pieczenie w folii lub gotowanie na parze jest najzdrowszym przygotowaniem ryby.
Ryba pieczona w folii
Dla 2 osób
Ryba pieczona w folii
Dla 2 osób
- 2 filety z dorsza
- pół cytryny
- sól, pieprz
- przyprawa do ryb (tymianek, koperek)