Zdrowsza wersja szarlotki, bo na mące razowej i z cukrem nierafinowanym. Ciasto na drugi dzień wilgotnieje od jabłek i jest tak samo smaczne jak na zwykłej mące.
Z podanych składników zagnieść ciasto. 2/3 ciasta wykleić formę. Resztę zostawić na kruszonkę. Jabłka pokroić w kostkę. Dodać cukier i cynamon dusić ok. 15 minut na małym ogniu. Wystudzić. Na ciasto wyłożyć jabłka. A następnie rozłożyć resztę ciasta. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.
Bardzo popieram zdrowsze wersje tradycyjnych wypieków, wystarczy trochę inwencji i wszystko można:), wcale nie trzeba odmawiać sobie pyszności!:) Pozdrawiam:)
uwielbiam taką wersję szarlotki! ;)
OdpowiedzUsuńIle jabłek! Super, bardzo lubię jak jest dużo owoców :)
OdpowiedzUsuńBardzo popieram zdrowsze wersje tradycyjnych wypieków, wystarczy trochę inwencji i wszystko można:), wcale nie trzeba odmawiać sobie pyszności!:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń