Szaszłyki z kurczaka z warzywami z grilla są przepyszne, jednak można je przygotować również w piekarniku.
Szaszłyki z kurczaka
pierś z kurczaka
papryka
cebula
cukinia młoda, mniejsza
pieczarki
oliwa z oliwek
zioła prowansalskie
przyprawa do grilla lub kurczaka
Paprykę i kurczaka pokroić w kostkę, cebulę w ćwiartki, cukinię w plastry. Małe pieczarki zostawić w całości, większe przekroić na pół. Wszystkie składniki włożyć do miski, polać oliwą i posypać ziołami, solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami np. do grilla. Odstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin. Nabijać na patyczki i grillować.
Wyglądają pysznie :) cukinia- uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuńLubię takie szaszłyki, gdzie jest dużo warzyw! Poproszę o poprawienie banerka (jest nieaktywny), wówczas zaakceptuję przepis :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię z cukinią ,ale często kupuję gotowe szaszłyki drobiowe w Lidlu i dodaję tylko cukinię i na grilla.
OdpowiedzUsuńpięknie i zdrowo
OdpowiedzUsuń