Smaczne, dietetyczne pulpety z mięsa z indyka w sosie paprykowym.
Dietetyczne pulpety z indyka
500g mięsa mielonego z indyka
2 łyżki kaszy manny
2 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
przecier pomidorowy
papryka
3 ziele angielskie
2 liście laurowe
bazylia
oregano
sól, pieprz
olej
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce, cebulę drobno pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, warzywa i kaszę dodać do mięsa, wymieszać razem, doprawić solą i pieprzem. Pulpeciki obsmażyć na małej ilości tłuszczu a następnie zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną paprykę i przecier pomidorowy. Dusić razem pod przykryciem ok. 30 minut. Sos doprawić bazylią, oregano, solą i pieprzem.
Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz