Sos tatarski jest idealnym dodatkiem do wędlin, mięs i jaj, niezastąpiony na Wielkanocnym stole. Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu. Majonez wymieszałam z jogurtem naturalnym, jest trochę mniej kaloryczny, jogurt również złagodził smak majonezu.
Sos tatarski
2 jajka ugotowane na twardo
5-6 ogórków konserwowych
8-10 pieczarek marynowanych
1 mała cebula czerwona
szczypiorek
3 duże łyżki majonezu
5 łyżek jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Jajka, ogórki, pieczarki, cebulę oraz szczypiorek drobno pokroić. Składniki wrzucić do miski. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać sól i pieprz. Dodać do reszty składników.
Ja do sosu tatarskiego dodaję jeszcze chrzan ( ale nie dodaję cebuli) . Sos świetnie pasuje do jajek i wędlin . http://hit2011.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?3
Ja do sosu tatarskiego dodaję jeszcze chrzan ( ale nie dodaję cebuli) . Sos świetnie pasuje do jajek i wędlin . http://hit2011.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?3
OdpowiedzUsuńmniam :) i ten kubeczek na pierwszym zdjęciu...śliczny!
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie. :)
OdpowiedzUsuń