Ciastka owsiane z żurawiną, miodem i siemieniem lnianym to zdrowa i pyszna przekąska. Przepis pochodzi z Małej Cukierenki w nieco zmodyfikowanej wersji.
Ciastka owsiane z żurawiną
1 opakowanie żurawiny suszonej (120g)
1,5 szklanki płatkow owsianych Sante
3 łyżki mąki
3 łyżki siemienia lnianego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150g masła
1 jajko
4 łyżki miodu (ewentualnie cukru)
Żurawinę pokroić nożem na nieco drobniejsze kawałki. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 10-15 minut.
Uwielbiam żurawinę, akurat ciasteczek owsianych jeszcze z nią nie robiłam, ale coś czuję, że niedługo to się zmieni ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie, nigdy nie jadłam takich ciasteczek. :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję że wpadniesz do mnie!
najlepszy dodatek do ciasteczek owsianych!
OdpowiedzUsuńpyszne ciasteczka:)
OdpowiedzUsuńZ chęcią pochrupałabym takie ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńPrezentują się wspaniale, a że bardzo lubię ciastka owsiane to takie z żurawiną z chęcią bym zjadła : )
OdpowiedzUsuń