Crumble to nic innego jak zapieczona kruszonka z owocami. U mnie w wersji ze śliwkami.
Crumble ze śliwkami
4 łyżki mąki
3 łyżki cukru
3 łyżki masła lub margaryny
0,5kg śliwek
łyżka cukru
Z mąki, cukru i masła zagnieść kruszonkę. Śliwki przepołowić, wypestkować i ułożyć w naczyniu (moje z Emako). Owoce posypać kruszonką i zapiekać ok. 30 minut w 180 stopniach.
Jak damy mąkę pełnoziarnistą albo otręby i masło zamiast margaryny to można powiedzieć że jest zdrowe, na pewno lepsze niż batoniki czy ciasta ze sklepu
Ale smakowitości, mniam! śliwka jest świetnym owocem do zapiekania!
OdpowiedzUsuńproszę mi powiedzieć czy jest to zdrowe i mało kaloryczne?
OdpowiedzUsuńJak damy mąkę pełnoziarnistą albo otręby i masło zamiast margaryny to można powiedzieć że jest zdrowe, na pewno lepsze niż batoniki czy ciasta ze sklepu
Usuń