Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem to smaczne i syte danie, do tego bez mięsa.
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem Składniki na ok. 10 sztuk
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
1 jajko
szczypta soli
Składniki dokładnie wymieszać, jeśli jest za gęste dodać jeszcze mleka. Smażyć na rozgrzanej patelni najlepiej teflonowej na kropli oleju. Farsz:
miska szpinaku
30dag pieczarek
1 ząbek czosnku
łyżeczka maggi
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, dodać szpinak i czosnek. Dosmakować maggi, solą, pieprzem i gałką. Farsz nakładać na naleśniki i zawijać. Posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku lub mikrofalówce do momentu rozpuszczenia sera.
Takie naleśniki to jeden z moich ulubionych obiadów :) Tylko zawsze dodaję ser jeszcze do środka.
OdpowiedzUsuńnaleśniki wytrawne najlepsze z najlepszych ;) uwielbiam ze szpinakiem ;D
OdpowiedzUsuńJedne z moich ulubionych:)
OdpowiedzUsuńtrzeba zrobić ;)
OdpowiedzUsuń