Zapiekanki z tuńczyka to idealne danie na kolację, przekąskę lub dla niezapowiedzianych gości. Zapiekanki robi się błyskawicznie.
Zapiekanki z tuńczykiem
Składniki dla 6 osób:
2 puszki tuńczyka w oleju lub w wodzie
1 puszka kukurydzy
bagietka długa
2-3 łyżki majonezu
pieprz
żółty ser
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wymieszać razem, dodać majonez i pieprz. Wymieszać dokładnie. Na bagietki układać farsz, posypać żółtym serem. Piec ok. 5-10 minut w 180 stopniach. Można polać ketchupem, ale nie ma takiej potrzeby ze względu na majonez. Można zmniejszyć porcje do 1 puszki tuńczyka i pół kukurydzy.
Przypomniała mi się moja ulubiona pizza - z tuńczykiem, serem i kukurydzą! <3 Tylko na wierzchu były jeszcze oliwki. Tak czy siak, takie zapiekanki muszą smakować świetnie!
Przypomniała mi się moja ulubiona pizza - z tuńczykiem, serem i kukurydzą! <3 Tylko na wierzchu były jeszcze oliwki. Tak czy siak, takie zapiekanki muszą smakować świetnie!
OdpowiedzUsuńKiedyś bardzo często takie jadłam- muszę do niech wrócić :)
OdpowiedzUsuńdomowa zapiekana pyszna sprawa:)
OdpowiedzUsuńBłogosławieństwo Pana nad tym blogiem!
OdpowiedzUsuńszczerze powiedziawszy coś w moim guście
OdpowiedzUsuńSuper przepis :) W ogóle bardzo lubię Twojego bloga i wypróbowałam już wiele przepisów, z których jestem bardzo zadowolona :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń