Brak pomysłu na ciasto francuskie. Ślimaczki to fajna przekąska na zbliżającego się Sylwestra, ale również idealnie pasuje do czerwonego barszczu.
Ślimaczki z pieczarkami z ciasta francuskiego
1 ciasto francuskie
20 dag pieczarek
1 cebulka
oliwa
sól, pieprz
Pieczarki i cebulę pokroić drobno, podsmażyć na oliwie, doprawić. Wystudzić lekko. Na ciasto rozłożyć pieczarki, zwinąć w rulon. Pokroić na małe części. Wyłożyć na blachę. Piec w piekarniku ok. 20 minut do zarumienienia.
Po prostu pysznośc,sama często robię podobne ale z ciasta francuskiego linessa z Lidla,z pieczarkami uwielbiam.
OdpowiedzUsuńpyszności ;) ślimaczki fajna sprawa.
OdpowiedzUsuńja też lubię, dodatkowo z dużą ilością sera... mmmm;)
Wszystko co jest z ciastem francuskim jest pyszne.
OdpowiedzUsuńpychota!
OdpowiedzUsuń