Chińszczyzna
- Pierś z kurczaka
- 3 zupki chińskie ostre
- Mieszanka chińska (z Biedronki: marchewka, papryka, por, cebula, grzyby Mun, pędy bambusa)
- Kurkuma
- Curry
- Przyprawa do kurczaka
Przyrządzić
zupki z połowy zalecanej wody, dodać przyprawy. Odstawić do momentu kiedy
makaron będzie miękki. Pokroić w kostkę i podsmażyć kurczaka, przyprawić
kurkumą, curry i przyprawą do kurczaka. Do usmażonego kurczaka dodać mieszankę
chińską, dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać makaron z zupki wraz z
pozostałą wodą i przyprawami, wymieszać, jeśli jest potrzeba dosmakować curry.
Chińskie danko jak najbardziej ,też czasami kupuję tą mieszankę mrożoną ale obecnie wolę z Lidla bo jest tańsza,a z makaronem z zupek pycha.
OdpowiedzUsuń