niedziela, 2 listopada 2014

Udka z grzybami, papryką i cebulą

Niezwykle aromatyczne i smaczne danie obiadowe. Leśne grzyby nadają smaku, ale można zamiast nich dodać pieczarki, choć to już nie będzie to samo.
Udka z kurczaka z grzybami, papryką i cebulą
  • 1kg podudzi z kurczaka
  • 1 papryka
  • 20dag grzybów (podgrzybki)
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
Podudzia umyć, natrzeć solą, pieprzem i słodką papryką. Wyłożyć do naczynia i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut, 180 stopni. W tym czasie grzyby pokroić i podgotować. Cebule i paprykę pokroić. Mięso wyjąć i ułożyć na nich grzyby, cebulę i paprykę. Piec jeszcze 40 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz